Cari amici,
sono lieto di annunciarvi che l'editore IPOC di Milano ha pubblicato il mio primo libro in lingua inglese: The Naples Chef Cooks, che contiene una mia piccola novella d'amore dal sapore rinascimentale (la locanda di Chiomadoro) e, immancabili, 51 ricette (dell'intero stivale) di primi piatti e piatti di mezzo accuratamente selezionate e sperimentate.
Ecco la quarta di copertina:
"The Naples Chef Cooks: Pasta and First Courses — 51 Italian Recipes is the result of Sergio Corbino's vast experience as a cookbook author, food columnist, television commentator, and—above all—as a veteran chef. Here, Chef Corbino has chosen, from the hundreds of recipes in his four published cookbooks, fifty-one pasta and first course dishes that are both delicious and simple to prepare. Special attention has been paid to selecting recipes whose ingredients are easy to find, and a helpful glossary offers shopping advice, cooking tips, and other practical information. As an added convenience for the cook, each recipe also provides measurements in both the metric and American systems, a difficulty level, and an estimate of preparation and cooking times. The Naples Chef Cooks is intended for all those who love Italian food—and especially for those who already know (or who are about to have the pleasure of discovering) the flair that Neapolitans bring to the kitchen".
"The Naples Chef Cooks: Pasta and First Courses — 51 Italian Recipes is the result of Sergio Corbino's vast experience as a cookbook author, food columnist, television commentator, and—above all—as a veteran chef. Here, Chef Corbino has chosen, from the hundreds of recipes in his four published cookbooks, fifty-one pasta and first course dishes that are both delicious and simple to prepare. Special attention has been paid to selecting recipes whose ingredients are easy to find, and a helpful glossary offers shopping advice, cooking tips, and other practical information. As an added convenience for the cook, each recipe also provides measurements in both the metric and American systems, a difficulty level, and an estimate of preparation and cooking times. The Naples Chef Cooks is intended for all those who love Italian food—and especially for those who already know (or who are about to have the pleasure of discovering) the flair that Neapolitans bring to the kitchen".
Che ne pensate? Io ne sono molto soddisfatto! E' un mio .. nobel!
Se pensate che regalarlo possa essere cosa gradita ad amici e parenti lontani, o leggerlo possa farvi sentire meno la nostalgia dalla nostra bella Italia, eccovi alcuni consigli per acquistare il libro.
La miglior soluzione è attraverso il sito della casa editrice: www.ipocpress.com . Fanno spedizioni in tutto il mondo e sono velocissimi, stampando il libro sia in Gran Bretagna che negli Stati Uniti.
In alternativa lo potrete trovare (ebbene sì!!!) anche su: http://www.amazon.com/; http://www.amazon.co.uk/; http://www.barnesandnobles.com/; http://www.powells.com/; http://www.blackwell.co.uk/; http://www.waterstones.com/; http://www.tesco.com/.
P.S: Ringrazio di cuore l'amico e grandissimo artista Lello Esposito (che ha ormai una permament exhibition dei suoi capolavori a New York) per il regalo del magnifico disegno "Pulcinella con Vesuvio" che vedete sulla copertina.
P.S: Ringrazio di cuore l'amico e grandissimo artista Lello Esposito (che ha ormai una permament exhibition dei suoi capolavori a New York) per il regalo del magnifico disegno "Pulcinella con Vesuvio" che vedete sulla copertina.
a presto... aspetto con ansia i vostri commenti!
grazie
vostro Sergio
1 commento:
Caro Zio Sergio, complimenti per il tuo interesse e per tutto quello che trasferisci con le tue storie. Ma a Trani quando vieni? ricordati che le promesse si mantengono. mauro iacoviello
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