Ricetta in inglese dal mio libro pubblicato dalla IPOC
Stuffed Peppers Sicilian-Style - Meatless!
Ingredients
1 Bell peppers, yellow or red—6
2 Bread crumbs—approx. 3-1/4 cups (350 g)
3 Tomatoes, diced (canned)—approx. 16 oz. (450 g)
4 Garlic—1 clove, diced very finely
5 Anchovy filets, oil-packed—12
6 Capers, salt-cured and rinsed—1 Tbl.
7 Black olive paste—2 tsps.
8 Caciocavallo cheese—approx. 3-1/2 oz. (100 g)
(alternately, just under 2 oz. each of grana and pecorino, grated)
9 Extra-virgin olive oil—6 Tbls.
10 Basil or Italian parsley—to taste
Difficulty: Challenging - Preparation 30’ - Cooking 30’
Procedure
A. Wash and dry the peppers and, with a small, sharp knife, slice into the pepper about a
half-inch or so from the stem and cut in a circle so as to create a sort of “lid” (which you
will use later). Remove the seeds, being careful not to damage the peppers.
B. Cut the basil or Italian parsley with sharp kitchen shears, and slice the anchovy filets into
small pieces.
C. Place two tablespoons of olive oil in a sauté pan and add the chopped garlic, sautéing very slightly. Add the bread crumbs and move to medium heat. Use a wooden spoon to season the bread crumbs with the oil and garlic, then remove from heat.
D. Add the tomatoes (well drained with a strainer), the grated cheese, the olive paste, the rinsed
capers, the chopped anchovies, and the cut-up basil or Italian parsley. Add a few tablespoons of
olive oil and mix well.
E. Oil an oven-proof baking dish (in which you will serve the peppers). Divide the filling into
six equal parts and, with a spoon, fill the peppers. Replace the “lid” on each pepper and
arrange them in the baking dish. Drizzle with olive oil.
F. Cover with aluminum foil and bake in a preheated 392°F (200°C) oven for fifteen minutes.
Remove the foil and cook for another fifteen minutes. Serve hot or warm.
Ingredients
1 Bell peppers, yellow or red—6
2 Bread crumbs—approx. 3-1/4 cups (350 g)
3 Tomatoes, diced (canned)—approx. 16 oz. (450 g)
4 Garlic—1 clove, diced very finely
5 Anchovy filets, oil-packed—12
6 Capers, salt-cured and rinsed—1 Tbl.
7 Black olive paste—2 tsps.
8 Caciocavallo cheese—approx. 3-1/2 oz. (100 g)
(alternately, just under 2 oz. each of grana and pecorino, grated)
9 Extra-virgin olive oil—6 Tbls.
10 Basil or Italian parsley—to taste
Difficulty: Challenging - Preparation 30’ - Cooking 30’
Procedure
A. Wash and dry the peppers and, with a small, sharp knife, slice into the pepper about a
half-inch or so from the stem and cut in a circle so as to create a sort of “lid” (which you
will use later). Remove the seeds, being careful not to damage the peppers.
B. Cut the basil or Italian parsley with sharp kitchen shears, and slice the anchovy filets into
small pieces.
C. Place two tablespoons of olive oil in a sauté pan and add the chopped garlic, sautéing very slightly. Add the bread crumbs and move to medium heat. Use a wooden spoon to season the bread crumbs with the oil and garlic, then remove from heat.
D. Add the tomatoes (well drained with a strainer), the grated cheese, the olive paste, the rinsed
capers, the chopped anchovies, and the cut-up basil or Italian parsley. Add a few tablespoons of
olive oil and mix well.
E. Oil an oven-proof baking dish (in which you will serve the peppers). Divide the filling into
six equal parts and, with a spoon, fill the peppers. Replace the “lid” on each pepper and
arrange them in the baking dish. Drizzle with olive oil.
F. Cover with aluminum foil and bake in a preheated 392°F (200°C) oven for fifteen minutes.
Remove the foil and cook for another fifteen minutes. Serve hot or warm.
You can find this recipe and many others in my book :
7 commenti:
Buon giorno Sergio,
ho visitato il tuo sito è davvero interessante!!
noi gli struffoli di solito li facciamo a carnevale e li chiamiamo : Cicerchiata.
Grazie della visita è stato un piacere conoscerti .
Auguri di un anno nuovo felice!
Ciao Sergio! Grazie per essere passato da me :-)
è un piacere "conoscerti"...
il tuo blog è davvero interessante...ma come hai scritto un libro di ricette? Meraviglioso!!!
Intanto questa ricetta è very good ;-)
noto che non hai il riquadretto dei sostenitori...provvederò ad inserire il link del tuo blog nella mia blogroll ;-)
un abbraccio
Cara Katty,
ti ringrazio della visita al mio sito e ti ricambio gli auguri di un anno migliore che ci porti tante ricette e non ci faccia ingrassare tanto! Poi nessuno ci vieta i fare gli struffoli anche negli altri mesi dell'anno.Spero di leggerti ancora.
Sergio
per pagnottella:
i miei libri di ricette sono parecchi ed hanno avuto anche un discreto successo;-)li puoi tutti segnalati sul mio blog ed alcuni ancora in libreria. Grazie per la segnalazione: ho messo il quadretto dei sostenitori in fondo alla pagina. Sarie lieto che tu fossi la prima!
Ricambio l'abbraccio e gli auguri.
sergio
Ecco fatto mi sono accomodata!
Son contenta d'esser stata la prima! :-)
Corro a guardare gli altri libri :-)
A presto!
Buon giorno Sergio, ti ringrazio della visita, ho visitato il tuo sito e l'ho trovato molto interessante; mi sono aggiunta ai tuoi sostenitori, conoscerti è stato un vero piacere, colgo l'occasione per augurarti un Buon 2010, Daniela e Diocleziano.
Cari Daniela & Diocleziano,
ringrazio per l'attenzione e ricambio affettuosamente gli auguri.
Sentiamoci ancora in seguito
sergio
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